tiistai 1. heinäkuuta 2014

Treenijakso

Alkukesän kisakarkelot ovat nyt takanapäin. Kisasuorituksissa on ollut vielä huomattavan paljon ailahteluja ja yhtään ns. kokonaista suoritusta en ole saanut vielä aikaiseksi. On ollut joko telineissä nukkumista, aitojen kanssa rymyämistä, muiden juoksijoiden kanssa rymyämistä tai muuten vaan ponnetonta menoa. Kisasuoritus ei siis oikein ole vielä loksahtanut kohdilleen ja siihen lienee syynä haasteellinen kevät pienien vaivojen ja palautumisen virhearviointien vuoksi.

Pääsin kuitenkin aloittamaan treenijakson tämän kesän tähän mennessä parhaan kilpailusuorituksen jälkeen, joten fiilis on nyt hyvä ja luottavainen loppukesän suhteen. Jämsänkoskella pääsin ensimmäistä kertaa tänä kesänä juoksun päälle ja siten se tuntui helpommalta kuudenteen aitaan saakka, jonka jälkeen juoksu taas vähän putosi ja en saanut pidettyä rytmiä loppuun saakka. Muissakin juoksuissa on ollut ihan toimivia osa-alueita, mutta Jämsänkosken juoksuun useampi palanen osui kohdilleen. Vielä niitä on aika paljon kasattavana, mutta onnistuneen treenijakson ja levon jälkeen olen varmasti valmiimpi juoksemaan loppukesän tärkeät kilpailut paremmin lopputuloksin.

Teen nyt treenijakson ensimmäistä puoliskoa Kuortaneella. Täällä ovat puitteet kohdillaan ja voin vaan keskittyä tekemään parhaani treeneissä. Myös treenaaminen Antti Haapakosken valvovien silmien alla on varmasti tässä kohtaa minulle eduksi. Esimerkiksi tänään teimme erittäin onnistuneen aitatekniikkatreenin! Oli taas mukavaa muistella kunnolla niitä oikeita liikemalleja, oivaltaa ja sitä kautta juosta paremmin ja nopeammin.


Kaksi naisaituria on nyt alittanut EM-rajan 13,38. Nooralotta Neziri (13,04) valittiin oikeutetusti jo joukkueeseen ja Ida Aidanpää on todella vahvoilla juostuaan upeasti 13,22. Vielä on kaksi paikkaa kuitenkin tarjolla ja rajan voi juosta useampikin, mutta on juostava oikeasti kovaa, jos mielii päästä Zürichiin. Aion todellakin tehdä parhaani, jotta olen mukana taistelemassa noista paikoista. Täältä tullaan vielä! :)

Seuraava kunnon kisakoitos on täällä Kuortaneella eliittikisoissa 13.7. Paikalla lienevät taas kaikki Suomen  kärkiaitajuoksijat, joten kova kisa on luvassa. Ainakin tänään oli Kuortaneen kentällä mukavat myötäiset tuulet. Toivottavasti niin on myös vajaan parin viikon päästä.

Nähdään Kuortaneella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti