perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kotiseuturakkautta

Olin viikon verran kotiseudullani Kainuussa ja Paltamossa. Nyt kun istun junassa matkalla Kuortaneelle, on hyvä kerrata tämän mahtavan viikon tapahtumia ja ihastella kuinka elinvoimainen maakunta Kainuu onkaan. Ja jälleen on se sama haikea fiilis, joka iskee aina kun hyppään junaan Paltamosta. Koti on aina koti.

Mitä kaikkea hienoa viikkooni mahtui?

Viikko alkoi jännittävällä tavalla, kun pääsin ihan oikeille festareille, nimittäin Kainuun Musiikkijuhlille. Ne järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja mukana oli todella hieno esiintyjäkaarti, joka veti puoleensa ihmisiä vauvasta vaariin. On mukavaa, että Kainuussakin järjestetään tällaisia tapahtumia. Toivottavasti tästä tulee jokavuotinen kainuulainen perinne.

Lauantaina puolestaan sain olla seuraamassa Paltamon juoksutapahtumaa Kivesvaara Uphill Runia, joka järjestettiin nyt toista kertaa. Kyseessä on kilpailu, jossa matkavaihtoehtoina ovat 2km, 10,7km ja 21,1km. Matkat juostaan Kivesvaaran, Keräsenvaaran ja Raappananmäen metsäisen kauniissa, mutta haastavissa mäkimaisemissa. Itse en  osallistunut kisaan, kun nuo matkat eivät oikein osuneet kohdilleen, mutta olin vahvasti hengessä mukana ja jaoin palkinnot urakkansa selvittäneille. Jos innostuit, käy tutustumassa kisaan facebookissa: https://www.facebook.com/JattilaistenYoKivesvaaraExtremeRun672013. Ensi vuonna taas uudestaan! Näihin maisemiin ei kyllästy ikinä.


Maanantaina pääsin mieluisan tehtävän pariin, kun kävin vetämässä treenit Suomussalmen junioriurheilijoille. Mukana oli 11 innokasta urheilijaa, ja olin todella mielissäni siitä, kuinka iloisella meiningillä, mutta tosissaan kaikki olivat mukana. Meillä oli niin mukavaa, että aika lensi kuin siivillä ja treenit venähtivät kahden ja puolen tunnin mittaisiksi. Minulle jäi todella hyvä fiilis treeneistä ja siitä innosta, minkä kaikesta tekemisestä saattoi aistia


Keskiviikkona olikin vuorossa Paltamon Urheilijoiden seurakisat. Kisoissa oli mukana reilut 20 urheilijaa, joista nuorin taisi olla noin 2-vuotias. Lajeina kisoissa olivat 200-800m, kiekko ja korkeus. Vedin vanhemmille urheilijoille kisaverkan ja kävin myös itse heittämässä kiekkoa. Paltamon urheilijoiden toiminta on virkeää ja kiitos siitä kuuluu Juutisen Jukalle, joka on ahkerasti työskennellyt nuorten ja lasten parissa. Minulle on suuri kunnia edustaa seuraa, joka todellakin toimii urheilua ja urheilijoitaan varten ja jossa yhteishenki on reipas ja kannustava!


Viikkoon mahtui myös muuta mukavaa tekemistä, kuten koirien kanssa puuhailua, kasvimaan kitkemistä, kalastusta, golffia, sukulaisia ja laatuaikaa vanhempieni kanssa. Tietenkin tein myös treenijakson toisen puoliskon, joka olikin jo kevyempää kuin Kuortaneella. Treenit meni ihan mukavasti ja sain tehtyä ne kaikki kutakuinkin suunnitelmien mukaisesti. Alkukauden kiusanneet polvivaivatkin ovat olleet nyt taas paremmin hallinnassa, kun kelit ovat lämmenneet.


Seuraavat viikot ovat täynnä kisoja, kun edessä ovat Kuortaneen, Lapinlahden ja Joensuun eliittikisat ja niiden jälkeen vielä yksi kesän tärkeimmistä koitoksista, Kalevan kisat, jotka kilpaillaan tänä vuonna Kuopiossa. Siellä aion taas taistella mitaleista ja olen varma, että kamppailu niistä tulee olemaan entistäkin tiukempi. Hyvä niin!

Vaikka oma kunto on vielä hioutumassa ja kaipaa edelleen sitä "ellimäistä rätyä", sain valtavasti hyvää energiaa menneestä viikosta. Kaikista noista hienoista tapahtumista ja ennen kaikkea niistä junioriurheiljoista, joiden kanssa pääsin treenaamaan ja kilpailemaan! Tsemppiä teille kaikille ja jatkakaa samaan iloiseen malliin :)

Minulla on nyt entistäkin ylpeämpi olo siitä, että saan edustaa Kainuuta ja Paltamoa. Hyvä me!


Ps. Kuortaneen eliittikisat sunnuntaina! Jos et pääse paikan päälle, seuraa kisoja telkkarista kanavalta TV2 klo 16.30 alkaen :) Siellä nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti