sunnuntai 15. joulukuuta 2013

PALTAMON URHEILIJAT!

Tästä pääset Paltamon Urheilijoiden uusituille kotisivuilleLisää iloisia uutisia! Kuten monet ovat varmaan jo huomanneet, ensi vuoden alusta alkaen tämä tyttö kirmailee Paltamon Urheilijoiden musta-keltaisissa väreissä. Palaan siis takaisin kasvattajaseuraan ja edustamaan kotikuntaani. Olen tästä todella innoissani ja myös Paltamossa ollaan avoimin sylin otettu minut vastaan.

Kävin neuvotteluja muidenkin seurojen kanssa, mutta ensijaisena tavoitteena oli se, että voisin jatkossakin edustaa kainuulaista seuraa. Se on ollut minulle aina tärkeää, sillä ei meitä urheilijoita Kainuussa ihan liikaa ole. Isoon seuraan vaihtaminen tuntui epämukavalta ajatukselta, mutta minun oli pakko yrittää olla itsekäs ja harkita myös sitä. Onneksi aivan ennen seuranvaihtoajan umpeutumista löytyi paljon uusia erittäin innostavia syitä vaihtaa takaisin Paltamoon, joten valinta ei siinä kohtaa ollut vaikea.

Valitettavasti yleisurheilussa on viime vuosina ollut trendinä, että urheilijoiden on pakko vaihtaa isompiin seuroihin suurelta osin taloudellisista syistä. Pienissä ja keskisuurissakaan seuroissa ei vaikuta olevan enää entiseen tapaan aktiivisia toimijoita, jotka rakentaisivat urheilijoiden taakse sellaiset tukiverkostot, joihin he voisivat tarvittaessa tukeutua tähdätessään huipulle. Tarkoitan näillä tukiverkostoilla myös yhteishenkeä ja saman tavoitteen eteen työskentelyä. Se ei toimi, jos urheilija joutuu kaiken muun työn, eli harjoittelemisen ja kilpailemisen lisäksi todistelemaan myös omalle seuralleen työnsä tulosta ja omia saavutuksiaan, joiden pitäisi jo itsessään puhua puolestaan. Niistä pitäisi iloita yhdessä ja niiden pitäisi kannustaa molempia osapuolia vain eteenpäin.

Oma periaatteni on aina ollut, etten halua näivettää pienten paikkakuntien urheiluseurojen toimintaa vaihtamalla isoon seuraan, enkä koe, että se toisaalta olisikaan parantanut mahdollisuuksiani tähdätä menestykseen. Varmasti ison seuran tarjoama jatkuvuus houkuttelee monia ja ymmärrän sen täysin, mutta itse haluan edustaa jotakin minulle aidosti tärkeää, enkä vain hukkua urheilijamassaan.

Haluan olla menestyvä urheilija ja myös esikuva, jotka ovat pienillä kuihtuvilla paikkakunnilla mielestäni tärkeitä lasten ja nuorten kannalta. Siksi yhteistyö oman kotikunnan imagon kehittämiseksi ja esimerkkinä toimiminen ovat minulle tärkeitä ja motivoivia asioita. Toimin niiden eteen erittäin mielelläni ja suurella sydämellä. On hienoa jatkaa urheilu-uraa paltamolaisena paltamolaisessa laatuseurassa!http://www.paltamo.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti