sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viimeistelyä Kuortaneella

Joululoma meni mukavasti enimmäkseen levätessä ja tankatessa. Palautuminen ennen joulua olleelta kovalta jaksolta kesti kyllä odotettua kauemmin, mutta sain silti joulun aikana tehtyä muutaman erittäin onnistuneen treenin.

Viime viikon olin leireilemässä Kuortaneella urheiluliiton lajivalmentaja Antti Haapakosken valvovien silmien alla. Koska kisakausi starttaa ihan pian, kyseessä oli rankan treenamisen sijaan enemmänkin viimeistelyä. Tavoitteena oli tehdä laatureenejä ja hioa kuntoon tässä kohtaa tarpeellisimpia tekniikka-asioita.

Leiri sujui kohtuullisesti. Pystyin tekemään kaikki treenit, jotka oli suunniteltu tehtäväksi ja osa niistä sujui oikeinkin hyvin. Tai oikeastaan kaikki muut paitsi aitatreenit. Joku siinä aitomisessa nyt taas mättää. Tekeminen ei tunnu tällä hetkellä omalta, vaan enemmän siltä, ettei mene käsky aivoista lihaksiin..

Mikään uusi ilmiöhän tämä ei minun kohdallani ole, vaan viimeisen parin vuoden aikana aina kisakauden kynnyksellä kaikki tuntuu hetkellisesti katoavan. Vaikka olen hajoitellut kilpailuihin valmistavilla kausilla eri tavoin estääkseni tämän, ollaan aina tämän saman "ongelman" äärellä. Niin, en tosiaan tiedä, onko se edes ongelma, mutta olisi kiinnostavaa tietää, mistä se johtuu. Kaikki aitatekeminen vaan tuntuu hieman tahmealta.

En kuitenkaan ole vielä kovin huolissani, sillä onhan se juoksu sieltä ennenkin löytynyt ja ensimmäisiin kisoihin on vielä aikaa. Tietenkin välillä turhauttaa, kun sitä rimaa on taas hiilannut tässä kisakauden lähestyessä koko ajan korkeammalle. Siksi olikin hyvä olla treenaamassa Kuortaneella, kun sai palautetta tekemisestään. Sen palautteen ja kellon mukaan juoksu on kuitenkin ihan hyvällä mallilla ja paranemaan päin. Mutta eihän se riitä, vaan olisi kiva, jos omat tuntemuksetkin olisivat paremmat.
                                                                                                                 

Kiitos Päivi!
Löysin leirin aikana urheiluopistolta myös uuden kampaajan itselleni ja kyllä nyt kelpaa suunnata kohti kisakautta, kun on tukkakin viimeistelty kisakuntoon. Sport-Hius Päivi Takalan toimipiste sijaitsee liikuntahotellin toisessa kerroksessa ja voin suositella lämpimästi kaikille opistolla vieraileville. Itse olen erittäin tyytyväinen sekä saamaani palveluun että lopputulokseen.


On mukava pian nähdä, miten aiturinaiset ovat tänä vuonna talvehtineet. Uskon, että kovia tuloksia on jälleen luvassa! Ja kyllä nämä omatkin jalat alkavat liikahtaa, kun nyt levätään ja herkistetään ne kisaiskuun. Ne palaset ovat kyllä olemassa, mutta nyt niitä yritetään taas saada loksahtamaan kohdilleen.

Seuraavat viikot kuluvat siis kisakuntoa odotellessa ja peukut pystyyn, että nämäkin jalat liikkuisivat tulevissa kisoissa entistä kovempaa!

Tsemppiä kaikille viimeistelyihin ja kilpailuihin. Viivalla nähdään toverit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti