maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ajatuksia kilpailukauden alkumetreiltä

Kesän 2013 kilpailukausi on rykäisty käyntiin. Kaksi hyvin erilaista aitakisaa takana ja tulokset olivat seuraavat:

Jyväskylä 28.5, 13,50 +0,3m/s 
Espoo 2.6, 13,30 +3,6m/s

Jyväskylässä jouduin juoksemaan yksin ja eihän siinä oikein kisafiilistä päälle saanut. Olosuhteissa ei ollut mitään valittamista, mutta kisoista jäi ikävästi treenin maku suuhun. Tosin treeniksi se oli hyvä suoritus ja oli mukava huomata, että aitavälien kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Olen ottanut myös opiksi aiemmista vuosista, sillä nyt kroppa on valmiimpi kisoihin kuin esimerkiksi vuosi sitten, jolloin vaadittiin monta viikkoa siihen, että tekemistä saattoi edes kutsua aitajuoksuksi. Nyt se muistuttaa ainakin etäisesti oikeaa tekemistä jo tässä vaiheessa kautta ja olen tyytyväinen. Kevään uusi rytmitys vaikuttaa olleen aiempaan onnistuneempi. Aitatekniikan kanssa on toki vielä hieman painimista, sillä viihdyn aidan päällä aivan liian kauan. Luulen, että kun muita kovia aitureita astelee samalle viivalle, niin tulee tällekin tytölle kiireempi päästä aidalta alas.

Espoossa oli jo muitakin osanottajia ja kisafiilis alkoi löytyä. Sinne valmistautuminen oli hieman vaikeaa ja juoksu takkusi vielä edellisenä päivänä pahemman kerran. Kuitenkin kovana kilpailijana sain itseni ennen starttia hereille ja tuntuma tekemiseen oli parempaa. Edellisen päivän valmistavan treenin takut unohtuivat yllättävän helposti, eivätkä painaneet mielessä sen enempää. Kisan aikana myötätuulta oli AIVAN liikaa ja aitominen kävi välillä todella ahtaaksi. Saipa siinä muutama aitakin kunnon kyytiä matkan varrella. Onneksi maaliin päästiin ja aika oli ihan hyvä.

Olin itse todella tyytyväinen lähtöön, sillä se näyttää nyt löytyvän ja pääsin hyvin kiinni heti ensimmäiseen aitaan. Palikat alkavat loksahdella kohdilleen! Vieläkin niitä on useita hukassa, mutta kausi on vasta aluillaan ja minulla luottavainen fiilis siihen, että juoksua on mahdollista viedä vielä tänä kesänä paljon eteenpäin.Olen ollut nyt pari viikkoa Suomessa ja kesän huippukunto on vielä tekeytymässä, joten odottelen kiihtyvää vauhtia kesän edetessä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän ehdottomia kohokohtia, jotka ovat Universiadit Venäjän Kazanissa ja tietenkin myös Moskovan MM-kisat, mikäli vauhti riittää ja valinnat osuvat kohdalle. Moskovaan rajat ovat kovat  A: 12,94 ja B: 13,10, mutta eivät meille naisaitureille lainkaan mahdottomat. Myös Vaasan Kalevan kisat ovat kesän tärkeimpien kisatapahtumien joukossa.

Kevään aikana olen oppinut hyvin paljon itsestäni urheilijana. Olen saanut ympärilleni uusia ihmisiä, joiden kanssa olen pystynyt jakamaan asioita ja siten keskittymään harjoittelussani olennaiseen. Omat vastuuni ja paineeni valmentautumiseen ovat pienentyneet ja minusta on tullut vahvempi kuin koskaan ennen, niin henkisesti kuin fyysisesti ;). Olen oppinut paljon tapoja, joiden avulla pystyn kehittymään vielä paremmaksi urheilijaksi ja on ollut hienoa kyetä hallitsemaan kokonaiskuvaa selkeämmin. Näiden tärkeiden ihmisten kanssa aion ehdottomasti jatkaa yhteistyötä, sillä yhteinen luottamus on olemassa. Olen siitä erittäin iloinen!


Ensi viikonloppuna juoksen Saksan Regensburgissa ja siellä tavoittelen huippuaikaa kovien tyttöjen rinnalla. Toivottavasti olosuhteetkin suosivat ja kisakunto jatkaa nousuaan. Lippua yritetään taas hiilata entistäkin korkeammalle!

Tässä vinkkejä kisakunnon etsimiseen:

Palauttelu
Mielikuvaharjoittelu
Rentoutuminen

Tsemppiä etsintöihin ja nähdään pian!

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä!! Kyllä se kunto kaivautuu sieltä kunnolla esiin vielä, aikaa on :) Nyt saa hikoilla oikein kunnolla, joten nautitaan kun voidaan!

  Kesäterkuin kaimasi Elisa

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Tämän kesän kilpailukausi on jälleen pitkä, joten aikaa tosiaan on jopa useamman huipputuloksen tekemiseen.

  Mukavaa kesää ja nautitaan,
  Elisa

  VastaaPoista