tiistai 7. elokuuta 2012

Suuntana loppukesän kohokohdat

Heipsan hei! Pari viikkoa kovaa treeniä takana ja nyt alkaa taas himmailut kohti tämän kesän viimeisiä kovia koitoksia. Kalevan kisoihin on nyt kolme viikkoa ja siellä on kova halu tehdä taas hyviä tuloksia ja taistella suomenmestaruusmitaleista! Puolustettavaa on paljon, sillä viimekesäisen kultamitalin uusiminen vaatii erinomaista onnistumista. Aitajuoksijanaiset ovat taas tänä kesänä osoittaneet kehitystä ja kärjen taso on tiivis ja parempi kuin viime kesänä. Epäilijöille olemme taas osoittaneet olevamme vahva ja kehittyvä lajiryhmä!

En ihan ylettyny ;)
Treenit ovat sujuneet ihan mukavasti. Pientä kaikenlaista tietenkin urheilijan elämään aina riittää, mutta niistä ei lannistuta vaan porskutus jatkuu entistäkin kovempana. Ensimmäisellä viikolla tein kovempaa voimaa ja toisella viikolla juoksin kovaa. Kaikki sujui kutakuinkin suunnitelmien mukaan ja olen hyvillä mielin.

Voimatreeneissä olin todella yllättynyt, että kesän aikana voima-arvoni ovat parantuneet siitä, mitä ne olivat kevään treenikaudella. Rauta oli todella kevyttä noissa treeneissä ja nostin esimerkiksi rinnallevedossa kovimman painomääräni koskaan, 90kg! Ja se tuli vielä todella helposti. Saa nähdä, mitä ensi talvena taas saamme aikaan voimapuolella, kun lähes harjoittelemattakin kehitystä on tapahtunut ;) No, haaste onkin saada tuo voima nopeuteen, joka on edelleen heikoin ominaisuuteni aitajuoksijana. Sen eteen on jo tehty töitä ja eteenpäin on menty, mutta vieläkin siinä riittää huimasti parannettavaa verrattuna suomalaisiin kilpakumppaneihini.

Mitäs muuta? Kesän opiskelut ovat nyt myös pulkassa ja olen elokuun virallisesti lomalla. Tosin olen ollut viimeisen viikon todella turhautunut ja kärsinyt tekemisen puutteesta. Sitä on vaan niin tottunut menemään ja tekemään koko ajan jotain, ettei osaa asettua silloin, kun sen aika olisi. Tällä viikolla menen taas kotiseudulleni Paltamoon ja yritän siellä ottaa rennosti ja nauttia lomasta läheisten ihmisten seurassa.

Onneksi on sentään Olympialaiset! Viime päivät ovat melko pitkälti rytmittyneet niiden mukaan ja tietenkin yleisurheilu kiinnostaa erityispaljon. Tosin olen löytänyt itsessäni uusia penkkiurheilijan puolia. Uintia, telinevoimistelua ja purjehdusta on ollut hurjan mielenkiintoista seurata. Mahtavaa, että Tuuli Petäjä voitti hopeaa RS-X -purjelautailussa. Pakko myöntää, etten ollut kuullut hänestä ennen näitä kisoja, mutta hän teki minuun vaikutuksen heti alusta alkaen reippaalla, iloisella ja kunnianhimoisella asenteellaan. Hänen olemuksestaan huokui, että hän nauttii lajistaan äärettömän paljon, mikä on todella tärkeää kaikessa urheilussa ja avain myös menestykseen. Ihailen häntä suuresti ja hän on hyvä esimerkki monelle nuorelle ja vähän vanhemmallekin urheilijalle!

Seuraavat kilpailuni ovat Kajaanissa, jossa on jaossa piirinmestaruuksia 14.-15.8. Siellä aion juosta 100m ja 100m aidat sekä esiinnyn myös muutamassa yllätyslajissa ;)

Kajaanista suuntaan Joensuun eliittikisoihin, jossa taas kaikki rakkaat kilpakumppanini ovat samalla viivalla. Viimeisellä viikolla ennen Kalevan kisoja tavoite on hioa kisakunto kovaan tikkiin, jotta olen valmis taistelemaan täysillä suomenmestaruusmitaleista.

Aidatuilla kilpakentillä nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti