maanantai 18. kesäkuuta 2012

EM-kisat!!!

13,34!! Alitin Em-kilpailuihin vaaditun tulosrajan eilen Jämsänkosken pika-ja aitajuoksukarnevaaleilla ja varmuuden vuoksi vielä kaksi kertaa! Pääsen siis juoksemaan Helsingin Em-kilpailuihin parin viikon päästä. Onpas aika huikea fiilis! Kevät on tehty rankasti töitä ja nyt se palkittiin uudella ennätyksellä ja Helsingin kisalipulla. Kisakauden alku oli vaikea ja valehtelematta mielessä kävi muutamaan otteeseen se, että enkö ehdikään palautua kevään treeneistä ja saada juoksua kulkemaan. Vastoinkäymisistä huolimatta jaksoin vaan painaa eteenpäin. Onnistuin loppujen lopuksi parhaalla mahdollisella tavalla ja sain rajan rikki viimeisellä hetkellä :) Kunto on nyt nousussa ja lisää on siis vielä luvassa!

Tämä viimeinen viikko on ollut tietenkin melko raskas. Viikon sisään tuli yhteensä viisi starttia kolmessa eri kisassa. Viime sunnuntain Tampereen eliittikisojen jälkeen olin varma siitä, että pystyn rikkomaan rajan vielä tämän viimeisen viikon aikana. Juoksin Tampereella 13,50 vastatuulessa ja vesisateessa. Turussa Paavon Nurmen kisoissa keskiviikkona juoksin jo melko lähelle rajaa myötätuulessa, 13,38 ja sallituissakin olosuhteissa paransin ennätykseni lukemiin 13,45. Ennätyksestä huolimatta olin noiden kisojen jälkeen todella pettynyt, sillä juoksu tuntui tuolloin aika vaikealta ja yliyrittäminen näkyi molemmissa juoksuissa. En saanu rajaa pois mielestäni.

Eiliseen kisaan sain mieleni rennoksi ja minulla oli taas hauskaa olla kisapaikalla. Olin saanut viettää edellisen illan hyvässä seurassa ja kisapäivänäkin seura oli mitä parhain! Kiitos tytöt :) Toki jännitin kisoja aivan kuten yleensä teen, mutta nyt nautin siitä, että pääsin kilpailemaan. Pyrin ajattelemaan enemmän sitä, miltä hyvä juoksu tuntuu, miltä tuntuu lähteä hyvin telineistä tai ylittää aidat sulavasti. Nämä ajatukset auttoivat siihen, etten ajatellut aikaa tai yrittänyt liikaa. Siten sain tehtyä rennon, mutta kovan juoksun. Sain näitä viime hetken neuvoja kovalta ex-ottelijanaiselta Tiia Hautalalta. Kiitos Tiia, kyllä ne vaan toimi! Noppa oli myös mielessä koko ajan ;)

Pääsen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni edustamaan Suomea arvokisoihin! Aion mennä sinne tekemään kovaa tulosta, mutta myös nauttimaan kisojen tunnelmasta ja keräämään arvokasta kokemusta tulevia vuosia ja isompia kisoja varten. Naisten aitojen edustus kisoissa on hyvä, sillä myös Nooralotta on luonnollisesti mukana. Hän alitti vaadittavan rajan ensimmäisen kerran jo viime vuonna ja tänä vuonna on myös osoittanut olevansa kovassa kunnossa juostuaan rajan pariinkin otteeseen. 

Myös Matilda ja Annimari pääsivät erittäin lähelle rajaa tehden uusia ennätyksiään. Muutenkin me aiturinaiset olemme menneet taas laajalla rintamalla eteenpäin ja lisää on varmasti vielä luvassa. Hyvä me!!

Em-kisojen 100m aitojen alkuerät juostaan perjantaina 29.6 klo 09.30. Vähän jo jännittää ;)

1 kommentti:

  1. Mahtavaa! Tsemppiä kisoihin :) Itse olen valitettavasti vain sunnuntaina stadionilla, mutta ei sekään huono päivä, vaikkei aitureita radalla silloin olekaan!

    VastaaPoista