sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hallikisojen kynnykseltä

Hallikisat alkavat olla jo ovella ja pieni jännitys jo kutkuttaa :) On mahtavaa päästä taas viivalle tyttöjen kanssa ja katsomaan, miten treenit ovat tuottaneet tulosta. Itse kullakin.

Alkuvuoden treenit ovat sujuneet oikein mukavasti ja lupaavasti. Edelleen ongelmat ovat aitomispuolella, mikä hieman meinaa stressata. En tiedä, mikä siitä tekee nyt niin vaikeaa. Voi olla, että tiettyjen ominaisuuksien kehittyminen aiheuttaa sitten takapakkia aitatekniikan suhteen. Minulla on ollut nyt myös pieniä selkävaivoja issiaksen muodossa. Sitä on ollut minulla jo monta vuotta, mutta nyt jostakin syystä aikaisempaa enemmän. Toivon, että kisakauden runsaamman levon ja herkistelyn myötä myös selkäkivut hellittävät.

Olen huomannut, että eräs ikävä vieras on taas viime aikoina viihtynyt runsaasti urheilijoiden parissa, nimittäin mykoplasma. Se on ollut jo pari vuotta oikein muoti-ilmiö ja puheenaihe urheilupiireissä ja kaikilla tuntuu se olevan tai olleen. Mykoplasma on melko mielenkiintoinen "sairaus", josta vaikuttaisi olevan monenlaista versiota. Eniten olen kuullut sen aiheuttavan väsymyksen tunnetta ja voimattomuutta treeneissä. Kuitenkin lääkärit ovat kertoneet, että siihen pitäisi liittyä myös pientä kuumetta ja leposykkeen muutoksia. Olisi mukava tietää koko totuus kyseisen "sairauden" laadusta ja sen todellisista vaikutuksista ja oireista. Voisin kuvitella, että se on lähes kaikilla niillä, jotka ovat olleet valmennusleireillä, joilla on paljon urheilijoita. Vaikuttaa sen verran yleiseltä ilmiöltä ja ilmeisesti leviää flunssan tavoin.

Olen yrittänyt nyt olla erityisen ahkera myös koulun suhteen. Teen kursseja ja tenttejä pois alta, jotta voin sitten kevään harjoitella kunnolla ja keskittyä pelkästään urheiluun ja ensi kesän tärkeisiin koitoksiin. Nyt on hyvä aika lukea tentteihin, kun treenejä on vähemmän kisakauden alkamisen vuoksi. Ja enpähän jännitä kisoja liikaa, kun saan siirrettyä ajatukset koulujuttuihin. On todellakin jotain muuta ajateltavaa, mikä on minulle toisiaan erittäin tärkeä juttu!

Mahtavaa päästä kisakentille tapaamaan innokkaita urheiluihmisiä ja rakkaita kilpakumppaneita. Teitä kaikkia on ollut jo ikävä!

Pian siis nähdään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti