torstai 22. joulukuuta 2011

Joulu ja herkkuja :)

Heipsan. Joulu on kohta ja odotan sitä todella paljon. Saa herkutella ihan luvan kanssa! :) Syksy on treenattu tiukasti ja muutenkin vietetty melkoisen kurinalaista elämää. Nyt aion levätä, tankata ja rentoutua oikein kunnolla. Ja parasta on, kun saa viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja siirtää ajatukset täysin pois urheilemisesta ja treeneistä muutamaksi päiväksi. Välillä tekee hyvää antaa itselleen lupa "unohtaa" kaikki kurinalaisuus ja kova treenaaminen. Mielestäni joulun pyhät on siihen oiva ajankohta.

Kotiuduin Etelä-Afrikan leiriltä kolmisen viikkoa sitten ja treenit kotimaassa ovat jatkuneet oikein hyvin. Muutos oli luonnollisesti melko iso etelän +30 asteen lämmöstä pakkasasteiden puolelle. Potchefstroom oli noin 1400 metrin korkeudessa ja minuun se vaikutti selvästi. Sykkeet olivat korkeammalla ja palautuksien täytyi olla selvästi pidemmät kuin kotimaassa. Kun tulin Suomeen, huomasin heti, kuinka paljon helpompaa oli juosta ja ennen kaikkea palautua vedoista. Ei enää pistänyt kylkiin ja muutenkin jaksaa paremmin. En ole aikasemmin ollut korkeammalla harjoittelemassa, joten ehkä siksi elimistöni reagoi tuolla tavalla. Oikeastaan vasta viimeisellä viikolla sykkeet alkoivat olla ns. normaalitasolla. Eihän tuo 1400m ole vielä korkealla, jos mietitään kestävyysurheilijoiden vaatimuksia. Mutta minuun sillä oli jo vaikutusta.

Neljän viikon leirin jälkeen tulin jo mielelläni kotiin, vaikka minulla olikin kaksi tenttiä odottamassa heti seuraavalla viikolla. Mutta odotin jo innolla sitä, että pääsen jouluhömpöttämään, kuten leipomaan pipareita ja kaivamaan kaikki joulukoristeet esille :)

Treenit siis sujuvat ja hallikausi lähenee. Tilanne on siis oikein hyvä ja lupaava! Nyt vaan huolellisuutta, laatutreenejä ja lepoa, niin kovaa mennään ;P

Ihanaa ja lämpöistä joulua kaikille ja kovia vauhteja vuodelle 2012! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti