keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Akkujen lataus

Nyt on vuorossa akkujen lataus kotikonnuilla Paltamossa. Treenailen pari viikkoa vähän kovempaa ja sitten alkaa herkistely heinäkuun lopun eliittikisoihin ja elokuun alussa kilpailtaviin Turun Kalevan kisoihin. Kisatauon aikana tarkoituksena on saada myös ajatuksia pois kisoista ja muutenkin urheilusta. Rentoutumista vanhempien ja kavereiden kanssa.

Olin viime viikon juoksemassa Jämsänkosken aitakarnevaaleilla. Kisat olivat osaltani aika vaikeat. Olosuhteissa ei ollut mitään valittamista, mutta itselläni oli hieman väsyny olo. Juoksin alkuerässä 13,72 ja finaalissa 13,74 ja olin kisassa kolmas. Ajat olivat ok verrattuna siihen, miltä keho ja juoksu tuntuu. Säpäkkyys on vähän hukassa.. Sen takaisin saaminen vaatii nyt malttia eli lepoa ja laaduikkaita treenejä. Vuosi sitten juoksin karnevaaleilla uuden ennätykseni 13,80, joten jos siihen vertaa, niin ollaanhan sitä kuitenkin menty eteenpäin. Silloin hypin onnesta 13,80 ajasta. Nyt fiilis oli kaikkea muuta, koska tuntemukset olivat huonot. Mutta olen silti luottavaisin mielin tämän kesän suhteen. Kyllä se huippujuoksu vielä kaivetaan esille :) Sitten tärkeimmissä kisoissa!

Pidimme Jämsänkoskella myös pienen maajoukkueleirin perjantaista sunnuntaihin. Treenit sujuivat vaihtelevasti. Kaikki aamutreenit meni oikeinkin mukavasti, mutta iltapäivän treeneissä pohkeet olivat todella tiukilla. Ihmettelin asiaa ja huomasin, että iltaisin pohkeet ja nilkat olivat hieman turvonneet ja paineisen tuntuiset. Olisiko kuumat ilmat voineet vaikuttaa asiaan..? En ole aiemmin kyllä huomannut vastaavanlaista turvotusta jaloissani. Kai sitä on jo vanhaksi tulossa ;)

Saimme leirillä myös erityisvalmennusta, sillä Hollannin ennätysmies Robin Korwing (13,15) oli valmentajana karnevaalileirillä. Hän veti treenejä pääasiassa junnuille, mutta irtautui onneksi myös meille parin treenin ajaksi. Häneltä saimme erittäin paljon erittäin hyviä vinkkejä harjoitteluun, joista muutamia aion ottaa heti mukaan harjoitteluuni. Robin oli todella loistava tyyppi kaikin puolin ja ammattitaitoa ja kokemusta löytyi erittäin paljon. Thank you Robin!

Nyt täytyy ottaa vähän rennommin ja muistaa syödä ja juoda hyvin, jotta jalat palautuvat kunnolla treeneistä.

Tsemppiä kaikille loppukesän koitoksiin!


1 kommentti:

  1. Nyttemmin on taukoiluaikaa ja lepäilyvä.. Loppukesästä alkaa vasta kovat kisat!!

    VastaaPoista