perjantai 29. heinäkuuta 2011

Turun kulttuurikisat

Akut on nyt ladattu loppukautta varten. Tulossa ovat vielä kauden tärkeimmät koitokset ja niistä tärkeimpänä tietenkin Kalevan kisat Turussa viikon päästä. Turku on tänä vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki ja kisatkin ovat varmasti saaneet oman mausteensa tästä kulttuurista :) Olen kuullut, että Paavo Nurmen stadion on saanut uuden mondopinnan kulttuuriväreissä, jotka huhujen mukaan ovat keltainen, oranssi ja punainen.. Mielenkiintoista. No, mutta eipä niillä väreillä niin väliä. Uskon, että siellä tehdään kovia tuloksia laajalla rintamalla. Noiden kisojen jälkeen voidaan unohtaa puheet yleisurheilun taantumasta, kuten Olympikomiteasta oli linjattu..

Kalevan kisoja varten tehty treenijakso on nyt takana ja akut on ladattu täyteen kotikonnuilla. Itä-Suomen kisakiertueen jälkeen on nyt luvassa lepoa ja muutama terävä treeni, joilla kisakunto hioutuu kohdilleen. Itä-Suomen kisakiertueella kävin juoksemassa Lapinlahden ja Joensuun eliittikisoissa.

Lapinlahden kisan voitin ajalla 13,59. Keli oli todella märkä.. Vettä tuli vielä telineitä laittaessani aivan kaatamalla ja olo oli luonnollisesti kuin uitetulla koiralla. Onneksi sade vähän laantui juoksun ajaksi ja tuulikin oli aivan nollassa. Olin ajatellut ennen kisaa, että nyt on tärkeintä saada pitkän kisatauon jälkeen rento ja ehjä juoksu. Onnistuin siinä aika hyvin. Lähtö on edelleen vaikea, mutta juoksun loppu alkaa jo kulkea parempaan suuntaan. Joensuussa keli oli todella kuuma ja siten olosuhteet olisivat olleet otolliset vaikka ennätyksen tekoon. Mutta tuuli oli jälleen kerran vastainen, -1,5m/s. Eikä siis ollut ensimmäinen kerta Joensuussa. Juoksin silti 13,78, joka tuohon tuuleen on ihan kelpo aika. Juoksu tuntui melko puskemiselta ja rymysin tietenkin pariin ekaan aitaan. Onneksi sain juoksun vielä kasaan ja loppu tuli suht hyvin. Olin neljäs.

Mutta tuntemuksiltaan nämä kaksi kisaa olivat paljon parempaan suuntaan kuin kesäkuun lopulla. Olen luottavaisin mielin kisakunnon paranemisesta tärkeimpiin kisoihin. Kalevan kisoissa viivalle tulee monta kovaa tyttöä ja mitä vaan voi tapahtua. Kyseessä on herkkä laji, jossa pienikin virhe voi maksaa paljon. Kunnon täytyy olla kohdillaan.

Tänä kesänä olemme menneet laajalla rintamalla eteenpäin ja olen erittäin ylpeä meistä kaikista! Jatketaan samaa rataa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti