perjantai 20. elokuuta 2010

Kalevan kisat

OLIN TOINEN!!!

Kalevan kisat on nyt kilpailtu ja sieltä kotiintuomisina oli urani tähän mennessä arvokkain saavutus. SM-hopea!!!

Kisathan tosiaan olivat Kajaanissa ja kotiseurani järjestämät. Kenttä ei sinänsä ole kotikenttäni, sillä Paltamossahan minä sillon nuorena treenailin. Toki Kajaanin kenttä oli tuttu nimenomaan kilpailuareenana. Oli kyllä aivan mahtavaa päästä juoksemaan Kainuulaisen yleisön edessä ja oli tosi mukavaa, kuinka paljon tuttuja kannustamassa. Fiilis oli huikea!

Olin etukäteen kehitellyt hiukan paineita kisoista juuri sen takia, kun tiesin, että minulta odotetaan hyvää tulosta ja jopa mitalia. Pelkäsin, että paineet kasautuisivat yliyrittämiseksi ja siten juoksusta ei olisi tullut mitään.. Mutta kävikin toisin. Alkuerät jännitti todella paljon. Tiesin että jos vaan saan ehjän juoksun aikaiseksi, niin finaalipaikka on varma. Juoksu olikin sitten todella rempseän rento veto ja aika 13,85 oli yllättävän hyvä. Kun sain pohjalle hyvän ajan ja juoksun, finaaliin pystyin lähtemään paljon rennommin mielin. Kaikki peliin -asenteella.

Finaali jännitti tietenkin aika paljon ja maha oli sopivan sekaisin ;) Mutta olin aika hyvillä mielin, sillä tiesin jo tehneeni hyvän tuloksen. Finaaliin täytyi vaan lähteä rohkein mielin ja oikeanlaisella asenteella. Sainkin hyvän fiiliksen päälle ja sitä vain lisäsi yleisön erinomainen kannustus. Juoksu meni hyvin. Juoksin ennätykseni 13,75 ja voitin hopeaa! En muista juoksusta oikeastaan mitään muuta, kun yhden kolhaisun matkan varrella ja sen kuinka Lotan ja minun kädet osuivat yhteen muutaman kerran. Erityisen tyytyväinen olen juoksun loppuosaan. Juoksu kulki hyvin loppuun asti ja sain jopa hieman kiihdytettyä kahdella viimeisellä aidalla. Myös loppuheittäytyminen onnistui hyvin.

Oli myös tosi hienoa, että toinen pohjoisen tyttö, Ida Aidanpää voitti suomenmestaruuden. Olen todella onnellinen Idan puolesta. Psyykkasimme toisiamme ennen juoksua ja sovimme, että nyt otetaan kaksoisvoitto pohjoiseen ;)

Oli hienoa onnistua kotikentällä ja antaa yleisölle se, mitä he odottivat. Tästä voi hyvin mielin jatkaa ensi kauteen ja uusiin haasteisiin. Toki tällä kaudella on vielä muutavat kisat, joista tärkeinpänä Suomi -Ruotsi -maaottelu, johon pääsen osallistumaan ensimmäistä kertaa!!! On se varmasti huikeeta pukea suomipaita päälle ja päästä Helsingin olympistadionille juoksemaan.

Syksyllä pääsen Ukrainaan poliisien EM -kisoihin. Sekin tulee varmasti olemaan hieno kokemus!

Kirjoittelen kuulumisia sitten taas noiden koitosten jälkeen, kun kausi alkaa olemaan paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti