keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Uusi kausi, uudet kujeet

Menneestä kaudesta

Olen todella tyytyväinen kesän tuloksiin ja saavutuksiin. Ennätykseni parani vielä Suomi -Ruotsi -maaottelussa ja nyt se kirjataan 13.62. Maaottelussa oli todella mahtavaa juosta. Fiilis oli huikea! Ihmiset kannustivat ja olivat todella hienosti mukana molempina maaottelupäivinä. Minua jännitti todella paljon, sillä en olekaan aikaisemmin juossut noin suuren yleisön edessä ja halusin luonnollisesti onnistua. Kompuroin juoksun aikana muutamaan aitaan ja jäin sitten tiukassa kilpailussa viidenneksi. Mutta voitin kuitenkin yhden ruotsalaisen ja tein uuden ennätyksen, joten olen tyytyväinen!

Maaottelun jälkeen minulla oli vielä yhdet kilpailut, nimittäin poliisien EM-kisat Ukrainassa syyskuun lopussa. Se oli myös todella mielenkiintoinen kokemus. Olin 100m sileällä neljäs uudella ennätykselläni 12.67 ja aidat voitin ajalla 14.18. Juoksut eivät enää tuntuneet kovin herkiltä, sillä pitkä kilpailukausi alkoi jo tuossa kohtaa painaa. Mutta oli hienoa voittaa Euroopanmestaruus ja seistä korkeimmalla korokkeelle kuuntelemassa Maamme -laulua. Sellaisia tilanteita ei yksittäisen urheilijan uralle kovinkaan monta tule eteen.Uusi treenikausi

Olen harjoitellut nyt peruskuntoa kolmisen viikkoa ja on ollut kyllä niin kivaa tehdä välillä tällaista matalatehoista treeniä. Olin jo yhdellä SUL:n treenileirilläkin, joka järjestettiin Pajulahdessa. Oli taas niin mukava nähdä meidän aitajuoksuperhettämme :) Motivaatio harjoitella on viime kesän jäljiltä korkealla. Halu tulla vielä paremmaksi on kova ja niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Valmennan edelleen itse itseäni, mutta suunnitelmat jonkinlaisesta valmentajasta ovat tulleet tänä syksynä kuvioihin. Olisi hyvin tärkeää, että joku pystyisi seuraamaan tekniikkatreenejäni, sillä niissä asioissa minulla on vielä rutkasti parannettavaa ja itse on kovin vaikea arvoida omaa tekemistä.

Pikkuhiljaa mennään kohti uutta kilpailukautta ja uusia haasteita. Ensi vuonna ei ole sellaisia arvokisoja, joihin pystyisin vielä tällä tasolla tähtäämään, mutta toivon että kotimaan kisoista tulee kovia ja pääsisin myös ulkomaille kilpailemaan. Toivon myös todella sitä, että kaikki me aitajuoksijat kehittyisimme laajalla rintamalla eteenpäin ja suomalaisen aitajuoksun taso nousisi lähemmäs kansainvälistä tasoa.

Tsemppiä siis kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti