maanantai 4. helmikuuta 2013

Uusi nimetön yhteistyökumppani


Meikäläinen pääsi nonamen talliin! Olen niin onnellinen ja innoissani. Pienten neuvottelujen jälkeen löysimme erinomaisen yhteisen sävelen yhteistyöhön ja kieltämättä minulla on tästä jutusta todella hyvä ja vahva fiilis.

noname ja yleisurheilu?

Sitä itsekin mietin kauan ja pakko myöntää, että syyllistyin myös typerään stereotyyppiseen ajatteluun, että noname on suunnistus- ja hiihtomerkki. Mutta kun tutustuin lähemmin heidän valikoimiinsa, löysin yleisurheilutuotteet ja innostuin kertaheitolla.

Ja kun pääsin vierailemaan Tampereen Satamakadulla sijaitsevassa Brand Storessa, niin yllätyin jälleen erittäin positiivisesti. Tuotteet ovat aivan huikean hienoja ja värivalikoimasta löytyy useita sähäkkiä vaihtoehtoja! Muutaman päivän tuttavuuden jälkeen olen aivan myyty. Pakko hehkuttaa esimerkiksi thermotrikoita. Aivan ehdottomat täällä Suomen kylmissä treeni -ja kisahalleissa. Kyllä nyt kelpaa Leinosen tytön treenata ja kilpailla, kun on kotimaiset huippuvarusteet!

Käykääpäs täällä tutustumassa nonamen valikoimaan:


Kisat jatkuvat...

Juoksin sunnuntaina Tähtien kisoissa Tampereella. Meillä oli kaksi starttia ja niistä ensimmäisessä kykenin juoksemaan kauden parhaan aikani 8,30. Finaalissa juoksin 8,36 ja siinä olivat paukut jo aivan loppu. Molemmat juoksut olivat sekä teknisesti että tuntemuksilta melko huonoja.

Mietin eilisillan, mistä huonot fiilikset mahtoivat johtua ja tulin siihen tulokseen, että olin melkoisen ylilatautunut kisapäivään. Olin niin innoissani, kun tiesin näkeväni pitkästä aikaa kaikki aitajuoksijattaret ja muitakin urheililjatovereita. Yleensä innostuneisuus on minulle vain hyvä asia, mutta eilen se purkautui hieman huonommalla tavalla ja jo ensimmäiseen juoksuun. Voi olla, että tekniset ongelmat johtuivat eilen myös siitä ja yliyrittämisestä. Ja tietenkin myös odotin itseltäni todella paljon, koska Jyväskylän ensimmäisessä kisassa viikko sitten oli soheltamisesta huolimatta paljon hyviä piirteitä. Kunhan saisin ehjän juoksun samalla vireystilalla, aikakin olisi parempi.

Kun katsoin juoksuja jälkikäteen, huomasin, että ensimmäisen aidan ponnistus tulee todella pahasti vastaan ja se vaikeuttaa luonnollisesti aidan ylitystä ja siitä irtoamista. Jäin siinä selkeästi muista kärkijuoksijoista. Loppujuoksu on myös todella vaikea saada kasaan, jos soheltaa alkusileän ja ensimmäisen aidan. Erityisesti tällä on merkitystä 60 metrin aidoissa. Nyt siis tiedän, mihin asiaan minun tulee kiinnittää huomiota tulevissa aitatreeneissä ja mielikuvaharjoittelussani. Tiedän, että myös herkempien jalkojen myötä alkusileän juoksu kulkeutuu parempiin uomiinsa.

Eilen rentous oli siis hukassa, eikä jalat tuntuneet erityisen herkiltä ja valmiilta kisaamiseen. Yritin kyllä ottaa viime viikon rennommin treenien suhteen, mutta ilmeisesti ne muutamat kovemmat (ja myönnettäköön, että turhan pitkiksikin venyneet) treenit vaikuttivat vielä eilisiin tuntemuksiin. Ja viime viikko oli muutenkin melko kiireinen aikataulultaan, niin en oikeastaan missään välissä ehtinyt ottaa rennommin. Vaikea sanoa, mikä on ollut suurin syy eilisiin tuntemuksiin, mutta yritän nyt löytää paremman tavan valmistautua ensi viikonloppuun. Eli ajattelin ottaa taas opiksi virheistäni ja vetä tämän viikon selkeästi kevyemmin ja saada jalkoihin niitä samoja tuntemuksia, joita oli jo hetkittäin Jyväskylän kisoissa. Täytyy vaan osata luottaa itseensä ja tuntemuksiinsa! Tänään olin hieronnassa ja olipas melkoisia kireyksiä joka puolella. Kiitos Juho, kyllä tämä taas tästä.

Ja mikä hienointa, pääsen ensi viikonloppuna hallimaaotteluun, Växjöön! :) On taas erihienoa pukea suomipaita päälle ja päästä nöyryttäämään ruottalaisia ja norjalaisia kilpakumppaneita. Eiköhän se sytytä tämänkin tytön fiilikset ja jalat aivan erilaisiin tuloksiin, kun on vielä tällä hallikaudella nähty. Eli nyt siis vaan jalat seinälle ja odottelemaan loppuviikon huippuhetkiä maajoukkueen parissa.


Vielä suuren suuret onnittelut upeista suorituksista ja EM-hallirajan rikkomisesta Nooralotalle ja Lotalle! Mä tuun vielä perässä :)1 kommentti: