keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Uusi treenikausi

Hellou! Uusi treenikausi pyörähti käyntiin reilut kolme viikkoa sitten olen intoa täynnä! Ensimmäisen treenipäivän fiilis oli aivan mahtava. Muutaman viikon herkuttelun ja "löhöilyn" jälkeen oli taas niin hienoa pukea treenivaatteet päälle ja solmia lenkkareiden nauhat ja suunnata kohti ensi kauden haasteita ja tavoitteita! ...kunnes pääsin ulko-ovelle ja tajusin, että vettä tulee kaatamalla. No, ei auttanut kuin kerätä sisunsa ja painua lenkkipolulle sateen sekaan. Kyllä sinne mahtuu ja tiedän kertoa, ettei ollut ensimmäisen kerta vesisateessa ;)

Intoa siis riittää ja treenit ovat sujuneet oikein hyvin. Peruskuntokausi pitää sisällään paljon matalatehoista juoksua ja puntilla paljon toistoa kevyemmillä painoilla. Aion tehdä nyt hieman normaalia pidemmän peruskuntokauden, koska hallikauden jälkeinen PK-kausi jää lyhyeksi aikaisen kesän kilpailukauden vuoksi. EM-kisathan kilpaillaan jo kesä-heinäkuun vaihteessa ja riittävän hyvät juoksut on juostava touko-kesäkuussa :)

Syksyn ensimmäinen leiri on myös jo takana ja sieltä jäi käteen paljon hyviä fiiliksiä, mutta myös keskittymistä vaativia asioita. Yksi talven tärkeitä kehittämisen kohteitani on nopeus. Siihen haetaan parannusta etenkin juoksutekniikan kehittämisen kautta ja kimmoisuuden lisäämisellä. Moni muu asia vaatii myös keskittymistä, mutta ennen kaikkea täytyy pyrkiä huolellisuuteen kaikessa treenaamiseen liittyvässä. Laadukas treenaaminen ja laadukas lepo ovat harjoittelun peruspilareita.

Kaikki on siis hyvin täällä suunnalla. Toivottavasti myös siellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti