keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Mä joka päivä töitä teen...

Nyt on todellakin riittäny töitä treenien ja koulun suhteen aamusta iltaan. Hallikaudella kevensin tenttien taakkaa tarkoituksellisesti, jotta voin keskittyä paremmin kisoihin ja unohtaa muun stressin. Nyt ne sitten on hoidettava pois kalenterista ja siksi seuraavan kuukauden aikana minulla on vielä ainakin neljä tenttiä. Kun treeneissäkin pusketaan eteenpäin pienoista raa'an työn vaihetta, niin päivät ovat täynnä.

Esimerkkinä eilinen päivä:
Klo 08.00: Aamupala ja päivän Keskisuomalainen - tämä on ehdottomasti paras ja minun hetkeni päivässä!
Klo 10.00: Hallille - aitakikkailuja, vastuskoordeja ja -lähtöjä, lähdöt aidoilla
Klo 12.00: Palautusjuoma + välipalaa ja luennolle
Klo 14.00: Lounaalle, jonka jälkeen toinen luento
Klo 16.00: Fysioterapia - keskivartalon ja lantion hallinta
Klo 17.00: Välipalaa ja toinen treeni - ylävartalovoimaa ja palauttelua uimahallissa: vesijuoksua, kylmäallas, sauna. Uimahallin ohessa ja jälkeen palautusjuoma.
Klo 19.30: Kotona - päivällinen
Klo 21.00: Iltapala
Klo 23.00: Unten maille

Näiden päivien jälkeen ei tarvitse kovin kauaa unentuloa odotella. Onneksi kaikki päivät eivät kuitenkaan ole noin tiukkoja. Luentoja minulla on yleensä 5 päivänä viikossa ja 2-6 tuntia /päivä. Siihen vielä treenit, ruuat, tenttiinlukemiset ja palautuminen, niin kyllähän tämä ihan työstä käy. Epäilijätkin voivat miettiä omaa arkeaan ja sen kiireitä verrattuna näihin. On nimittäin heitä, jotka  näkevät urheilun vain muiden "tärkeämpien" asioiden oheisharrasteluna. Sitä se ei todellakaan ole, vaan se vaatii aikaa, sitoutumista, niukkaa arkea, rohkeita valintoja sekä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Tämä on jokapäiväistä työtä. Urheileminen huipulla ja erityisesti sinne tähtääminen on kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että palikat pyritään saamaan paikoilleen ja myös pitämään ne niissä.


Hieman hallikaudesta:
  • EM-kilpailut Göteborgissa
  • Suomenmestaruus
  • uudet ennätykset: 60m aidat 8,18 ja 60m 7,64
Minulle jäi kaiken kaikkiaan ihan hyvä fiilis. Löysin viime metreillä kadoksissa olleen juoksuni ja pystyin parantamaan ennätystäni 60m aidoissa. Myös Suomenmestaruus oli merkittävä saavutus hallikaudelta ja se olikin ensimmäinen laatuaan. Mutta hampaankoloon jäi valtavasti ja Göteborgin välieräpaikkakin oli edessäni kuin tarjottimella, mutta se ei tällä kertaa kelvannut. Harmitti suunnattomasti kisan jälkeen ja en tietenkään ollut tyytyväinen suoritukseeni. Se ei kuitenkaan ollut epäonnistuminen, sillä jäin ennätyksestäni vain muutaman hassun sadasosan, mutta tietenkin aina on pyrittävä vielä parempaan ja parempaan, joten keskivertosuoritus varsinkaan tuollaisessa paikassa ei riitä. No, nyt olen sitäkin kokemusta viisaampi ja valmiimpi ensi kertaa varten. Lupaan, että olen ottanut kaikesta vain opikseni ja jatkossa homma toimii paremmin!


Treenit ovat siis edenneet hyvin. Olen tehnyt muutaman varmasti tärkeän muutoksen harjoittelurytmiini ja sillä pyrin varmistamaan sen, että olen entistä valmiimpi tärkeisiin treeneihin. Myös keventäminen kisakautta varten tulee keväällä tapahtumaan eri tavoin kuin aikaisemmin ja toivon että järkevämpi rytmitys on avain juoksun löytymiseen jo kisakauden alussa. Olen myös laittanut lihashuoltoasioita paremmalle mallille ja hieroja onkin vieraillu meillä joka viikko. Myös uimahallista on tullut minulle entistäkin läheisempi. Näillä uusilla eväillä rakennan kevään harjoittelua ja huippukuntoa ensi kesää varten. Viikonloppuna lähdenkin rakentamaan sitä Pajulahteen laatuseurassa! :)

Ensi kesää etsiessä :)

Tsemppiä kaikille arjen haasteisiin!

"joka ainoa aamu seitsemäksi meen.." :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti