maanantai 22. elokuuta 2011

Kisakokemusta ulkomailta

Kisakausi jatkui melko pian Kalevan kisojen jälkeen, sillä Vattenfall eliittikisasarja huipentui Lappeenrannan finaalikilpailussa 13.8. Juoksin siellä uuden ennätykseni 13,50, mutta jotain jäi vielä puuttumaan.. Juoksu oli sinänsä ihan hyvä, mutta siitä jäi sellainen fiilis, että tuollaisella juoksulla noinkin hyvä aika. Jäi sellainen tuntuma, että voisin juosta vieläkin puhtaammin ja sitä myöten tehdä kovemmankin ajan. Jos olisin vielä saanut itselleni edes osan siitä latautumisesta, mikä oli Kalevan kisoissa, jo se olisi varmasti siivittänyt parempaan aikaan. Olosuhteet ja kilpailuseura oli mitä mainioin, sillä saimme kirittäjäksi Ranskan Adrianna Lamallen, joka on aikoinaan juossu 12,67 ja tälläkin kaudella 13,08.

Aidat on juuri siitä haastava laji, että täydellistä juoksua on hyvin vaikea tehdä. Lähes aina sattuu jotain, että kolhaisee aitaan tai on muita pieniä teknisiä ongelmia. Mutta sitä vartenhan tässä harjoitellaan, että joku päivä se täydellinen juoksu tulisi ja mielellään tietenkin isoissa kisoissa ja tärkeällä hetkellä.

Lappeenrannan kisojen jälkeisellä viikolla tein kisareissun Ruotsin Eskilstunaan. En ole urallani juurikaan kilpaillut ulkomailla, joten tämä oli minulle tärkeää kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Tosin Ruotsin ja Suomen yleisurheilukulttuurissa ei ole merkittäviä eroja, mutta oli kiva nähdä, miten vähän pidempi matkustaminen vaikuttaa kisasuoritukseen.

Odotin kovatasoista kisaa, mutta jouduin hieman pettymään, sillä eihän niistä ruottalaisista ollut ollenkaan vastusta. Voitin juoksun 13,58 ja tuore Ruotsin mestari Ellinore Hallin tuli toiseksi ajalla 13,86. Harmitti, sillä olisin halunnut tehdä uuden ennätyksen, mutta olisin tarvinnut siihen hieman kiritystä. Juoksu oli kuitenkin ihan ok tuohon kohtaan ja onpahan ne ruottalaiset saanu nyt vähän tuta siitä, mitä joutuvat kohtaamaan maaottelussa. Meijän tytöt ottaa kaikki pisteet kotiin! Tosin onhan heillä Carolina Klüft, joka pystyy juoksemaan aidat myös ihan kovaa. Mutta ei tarpeeksi kovaa ;)

Kisakausi jatkuu siis osaltani vielä maaotteluun saakka, jonka jälkeen alkaa ansaittu ylimenokausi ja valmistautuminen ensi vuoteen. Ennen maaottelua juoksen vielä Vammalassa 28.8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti